Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram volkoren macaroni (standaard macaroni voor de compactheid)
1 runderbouillon blokje
2 uien
3 tenen knoflook
1 eetl olijfolie
5 eieren
375 ml melk
1/2 theel. nootmuskaat
125 gr. boterhammen worst blokjes (niet te grof)
125 gr. ham reepjes of blokjes (niet te grof)
200 gr. geraspte belegen kaas
50 gr. gesmolten boter
boter om ovenschaal mee in te vetten
25 gram paneermeel
Zwarte gemalen peper en zout naar smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 gr. De macaroni kook je al dente volgens de aanwijzingen in water met 1 runderbouillon blokje. Afgieten in een vergiet en omspoelen met koud stromend water. Apart zetten en laten uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200 gr. De macaroni kook je al dente volgens de aanwijzingen in water met 1 runderbouillon blokje. Afgieten in een vergiet en omspoelen met koud stromend water. Apart zetten en laten uitlekken.
Snijd uien fijn en bak ze in wat olijfolie lichtbruin, knoflook uitpersen en de blokjes vleeswaren erdoorheen licht bakken.
Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, ham- en boterhamworst blokjes met uienmengsel, de geraspte kaas en gesmolten boter erdoor. Goed mengen! Vet een grote ovenschaal van 1,5 ltr. inhoud met de boter in. Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven.
Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is.
Serveren in mooie taartpunten of in mooie blokken.
Lekker met tomatenketchup en/of sambal badjak erbij.
Selamat Makan
Selamat Makan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten