Opor Ajam - kipgerecht
Ingrediënten: voor ruim 4 volwassenen:
500 gram kipborrel boutjes gekruid
2 uien in halve ringen
2 geperste tenen verse knoflook
6 hardgekookte eieren gehalveerd
200 gr tofu-reepjes of stukjes gebakken tofu
2 x Opor mix van Koningsvogel
400 ml water
1/8 blok santen (hoeft niet persé)
De kipborrel boutjes bruin aanbraden in wat boter +/- 5
minuten
Uien en knoflook erbij doen, goed mengen en verder
aanbraden tot uien lichtbruin zijn
Tofustukjes erdoor roeren en even meebakken
Beide Opor mixen, 400 ml water en evt. 1/8 blok santen
erbij roeren (ik heb de santen bij dit gerecht weg gelaten, daar er al santen
toegevoegd wordt bij de sambal goreng boontjes - zie recept hieronder!)
Alles goed mengen en aan de kook brengen
Op laag vuur met gesloten deksel nog 10 minuten laten
sudderen
Op het laatst de halve eieren voorzichtig toevoegen
Sambal goreng boontjes
Ingrediënten: voor ruim 4 volwassenen:
400 gram boontjes (gebroken) en gewassen
2 uien in halve ringen
2 geperste tenen verse knoflook
1 tl sambal oelek
1 tl sambal trassi
1,5 tl laos
1 à 2 salam blaadjes
1 spriet sereh (onderkant eraf snijden en oude bladen
weghalen en spriet halveren)
beetje zout
2 eetlepels olie
1/8 blok santen
1 flinke tl gula djawa (palmsuiker) verpulverd
150 ml water
In de hete olie uien en knoflook lichtbruin bakken, daarna
vuur laag zetten
Zout, laos, beide sambals, 1/8 blok santen, salamblaadjes,
gula djawa, serehsprieten en 150 ml water toevoegen, alles goed mengen en aan
de kook brengen
Boontjes erdoorheen roeren en weer terug aan de kook
brengen
Met gesloten deksel nog 10 minuten op laag vuur laten
sudderen
Lekker met rijst, diverse kroepoeks en seroendeng
Geen opmerkingen:
Een reactie posten