Voor 4 personen:
Ingrediënten:
300 g haricots verts of sperziebonen - uiteinden wegsnijden en boontjes breken
Ingrediënten:
300 g haricots verts of sperziebonen - uiteinden wegsnijden en boontjes breken
½ paksoi of Chinese kool of spitskool (zelfs
ijsbergsla kan) -
in reepjes snijden en wassen
250 g taugé - staartjes weghalen en taugé wassen
250 g taugé - staartjes weghalen en taugé wassen
zout (hoeft niet persé)
½ komkommer - wassen (niet schillen)
½ komkommer - wassen (niet schillen)
200 g aardappelschijfjes - (evt. kant en klaar kopen)
6 à 8 eieren - hardgekookt
300 g gebakken tahoe, evt. kant en klaar te koop bij toko
of groothandel
bv. Xotus (Delft)
boemboe gado-gado saus van Ratu Culinair (bij toko of
groothandel) -
400 g = 400 ml water
1 volle theelepel sambal brandal
Lekker met:
gebakken uitjes
diverse soorten kroepoek
witte rijst of lontong
“Lontong is een kleefrijst die in zakjes wordt gekookt;
de lontong is kant en klaar in geperforeerde zakjes te koop. Na het koken
wordt de lontong uit de zakjes gehaald en in plakjes of blokjes gesneden en
zo geserveerd.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Doe de zakjes erin en laat de rijst 50 tot 60 min.koken. Giet het
water af, laat de lontong nog even uithangen en daarna helemaal koud
worden. Verwijder de zakjes: snijd de lontong in plakken of blokjes. Verwarm ze au bain-marie“
Houdt alle ingrediënten in aparte schaaltjes:
Kook de eieren in circa 7 min. hard. Pel de eieren en
snijd ze in partjes.
Kook de groenten afzonderlijk beetgaar in ruim kokend
water met evt. wat zout:
haricots verts/sperziebonen 6 min
paksoi of kool circa 2 min
taugé circa 30 sec even onderdompelen in kokend water
Na het koken groenten goed laten uitlekken
Komkommer in dunne plakjes snijden
aardappelschijfjes - (evt. kant en klaar kopen) dan nog 6
minuten koken)
tahoeblok in plakken van 1,5 cm snijden en frituren in
olie, daarna af laten koelen en in kleinere blokjes snijden, indien kant en
klaar gekocht bij toko, kleiner snijden en even 40 sec opwarmen in magnetron
Boemboe gado-gado saus: 400 ml water aan de kook brengen,
dan de hele zak
(= 400 g) boemboe met een garde erdoorheen roeren. Vuur
lager zetten, mag niet meer koken, maar tegen de kook aanhouden), voor de
liefhebbers 1 volle theelepel sambal Brandal (andere mag ook natuurlijk)
erdoorheen roeren.
Eerst witte rijst of lontong opscheppen in groot diep bord
van alle groentes een handje eroverheen
aardappelpartjes
tahoe en eiplakjes
boemboe gado-gado saus eroverheen schenken
gebakken uitjes eroverheen
Hier kan men gebakken kippenpootjes of saté bij eten!
Selamat Makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten