zaterdag 13 april 2013
SOTO AJAM (Indonesische kippensoep)
Voor 4 personen:
Ingrediënten:
2 à 3 kippenpoten met rugstuk
1 serehstengel
2 kippenbouillon blocs
2 liter water
2 à 3 zakjes boemboe soto (Indonesia of Sarirasa of ander merk)
4 middelgrote aardappelen
8 eieren
500 gr fijn gesneden prei of
250 gr fijn gesneden prei en 250 gr gesneden spitskool
500 gr taugé
verse selderij
gebakken uitjes
witte rijst
Lekker met:
Emping/kroepoek/rempeje
Van de kippenpoten, serehstengel en water bouillon trekken (in snelkookpan 1,5 uur);
Daarna serehstengel verwijderen, de bouillon blocs en inhoud v.d. zakjes boemboe soto toevoegen;
Op laag vuur mengen en prei toevoegen (gaart op zacht vuur mee), goed proeven of de bouillon/soto op smaak is, indien men een sterkere soto smaak wilt hebben dan het 3e zakje toevoegen;
Kip valt al uit elkaar, van het bot ontdoen, kleinere stukjes van maken en terugdoen in de bouillon;
Aardappelen 15 minuten in schil koken, van schil ontdoen, in blokjes/schijfjes snijden, in een schaaltje apart houden;
Indien spitskool, niet al te fijn snijden, wassen, hooguit 3 minuten koken, in een schaaltje apart houden;
Eieren 10 minuten hard koken, in plakken snijden, in een schaal apart houden;
Taugé, ontdoen (klein stukje) van de staartjes en groene velletjes, toont voor de presentatie het mooiste en eet ook lekkerder, in een pan doen en overgieten met kokend water, 3 tellen onderdompelen, afgieten in een zeef, in een schaaltje apart houden;
Selderij fijn snijden, in een schaaltje apart houden;
Witte rijst koken;
In een diep bord eerst witte rijst opscheppen (niet te veel), daarna aardappelschijfjes, spitskool, eieren, taugé uitspreiden over de rijst;
Warme bouillon met kippenvlees en prei eroverheen gieten;
Wat selderij en gebakken uitjes eroverheen strooien;
Selamat Makan!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten