dinsdag 10 oktober 2017

Indische macaroni uit de oven

Tijdens een bezoek aan de Tong Tong Fair kreeg ik het verhaal achter dit recept te horen. Toen de Indonesiërs naar Nederland kwamen hadden ze geen cent te makken. In die tijd werd er in veel supermarkten left-overs van vleeswaren, fijngesneden en verzameld in een  plastic zak. Deze zakken werden gewogen en verkocht als macaroni vlees. 




Op basis hiervan is dit heerlijke ovenrecept bedacht en geboren, waar ik een kleine variant van mezelf aan toegevoegd heb. Meestal maak ik het als buffet gerecht, lekker als taartpuntje of blokje erbij.








Ingrediënten voor 4 personen:
250 gram volkoren macaroni (standaard macaroni voor de compactheid)
1 runderbouillon blokje

2 uien
3 tenen knoflook
1 eetl olijfolie
5 eieren
375 ml melk
1/2 theel. nootmuskaat
125 gr. boterhammen worst blokjes (niet te grof)
125 gr. ham reepjes of blokjes (niet te grof)
200 gr. geraspte belegen kaas
50 gr. gesmolten boter
boter om ovenschaal mee in te vetten
25 gram paneermeel



Zwarte gemalen peper en zout naar smaak


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 gr. De macaroni kook je al dente volgens de aanwijzingen in water met 1 runderbouillon blokje. Afgieten in een vergiet en omspoelen met koud stromend water. Apart zetten en laten uitlekken.

Snijd uien fijn en bak ze in wat olijfolie lichtbruin, knoflook uitpersen en de blokjes vleeswaren erdoorheen licht bakken.

Klop de eieren los met melk, nootmuskaat, zout en peper. Roer de macaroni, ham- en boterhamworst blokjes met uienmengsel, de geraspte kaas en gesmolten boter erdoor. Goed mengen! Vet een grote ovenschaal van 1,5 ltr. inhoud met de boter in. Schep de macaroni in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en bak in 45 minuten gaar in de oven.

Controleer met een satéprikker of het mengsel gestold is. 

Serveren in mooie taartpunten of in mooie blokken.

Lekker met tomatenketchup en/of sambal badjak erbij.

Selamat Makan












Geen opmerkingen:

Een reactie posten